Aandeelhouders unaniem akkoord met beursgang IEX Group 

Dit is een gezamenlijk persbericht van MTY, IEX en Value8.

Dividenduitkering 1 euro per aandeel 

De Algemene vergadering van Aandeelhouders van MTY Holdings NV die gisteren (16 december 2015) is gehouden heeft unaniem ingestemd met alle agendapunten. Hiermee is een belangrijke stap gezet naar de vorming van de IEX Group NV, de leidende aanbieder van online beleggingsinformatie in Nederland en België. Op de agenda van de aandeelhoudersvergadering stond onder meer: de goedkeuring van de transactie, de wijziging van de statuten, de benoeming van een one-tier board en de uitkering van 1 euro per aandeel interim-dividend.

In de nieuwe situatie zal Value8 49 procent van de aandelen IEX Group NV houden. Het huidige belang van Value8 in MTY Holdings NV bedraagt 85 procent.

IEX Group heeft een bereik van 1,8 miljoen beleggers, waarvan 1,5 miljoen in Nederland en circa 300.000 in België. IEX Group beschikt over sterke merken in de Nederlandse markt waaronder voor het particuliere segment – naast IEX.nl zelf – onder meer: Belegger.nl, DeBeurs.nl, Eurobench.nl, Participaties.nl en IEXGeld. Op de Belgische markt is IEX Group actief met Beursduivel.be terwijl IEXProfs zich richt op het professionele segment.

In maart 2015 hebben Free Media Group Holding en Value8, respectievelijk aandeelhouders van IEX Media en Value8 Media, de handen ineengeslagen en de fusie van de bedrijven op het gebied van online beleggingsinformatie bewerkstelligd. Deze onderneming is ondergebracht in Belix BV. Voor eind 2015 zal het MTY Holdings de aandelen van Belix BV kopen, waarna de naam van MTY Holdings NV zal worden gewijzigd in IEX Group NV. Deze naamswijziging zal waarschijnlijk begin januari 2016 worden geëffectueerd. Verdere berichtgeving omtrent de technische informatie over de naamswijziging en de uiteindelijke effectuering van de overname zal eind december plaatsvinden.

IEX Group heeft de ambitie om nieuwe (informatie-)producten en diensten te ontwikkelen en te ontsluiten richting haar beleggende achterban. Voor nadere informatie wordt verwezen naar het persbericht van MTY Holdings van 5 november 2015 en het informatiememorandum.

Ten aanzien van het interim-dividend wordt meegedeeld dat de aandelen MTY Holdings NV (ISIN: NL0010556726) op 18 december 2015 (1,00 euro) ex-dividend zullen noteren. De uitkering in contanten (na aftrek van dividendbelasting) is betaalbaar per 28 december 2015. Houders van aandelen zullen hun dividend ontvangen via de bank of commissionair alwaar hun aandelen per 21 december 2015 (record date) na kantoorsluiting zich in de administratie bevonden.