Amsterdamgold.com verkrijgt AFM-vergunning

Toezichthouder geeft groen licht voor het aanbieden van fysiek goud en zilver als beleggingsobject

Heden, 19 juni 2012,  heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan Amsterdamgold.com BV een vergunning verleend voor het aanbieden van fysiek goud en zilver als beleggingsobject. De Autoriteit Financiële Markten houdt toezicht op de financiële markten. AmsterdamGold is marktleider op het gebied van fysiek edelmetaal met een omzet in 2011 van 135 miljoen euro.

Het verlenen van de vergunning vormt de bevestiging dat AmsterdamGold een betrouwbare, professionele en transparante aanbieder van edelmetalen is. AmsterdamGold werd in 2008 opgericht door edelmetaal-expert Willem Middelkoop. Begin 2011 fuseerde AmsterdamGold met The Silver Mountain, waarbij de naam van de eerstgenoemde werd aangehouden.  In juli 2011 nam Value8 de aandelen in AmsterdamGold van Middelkoop over.

Met het afgeven van deze vergunning geeft de AFM aan dat Amsterdamgold.com een betrouwbare, professionele en transparante aanbieder van edelmetalen is. “We hebben met ons hele team erg hard gewerkt om aan de AFM eisen te voldoen en zijn dan ook enorm trots dat het gelukt is. Dit versterkt onze positie op de edelmetaalmarkt”, aldus manager Luc van Hecke.

Professionele organisatie
Het afgelopen halfjaar heeft voor AmsterdamGold in het teken gestaan van het versterken van de organisatie en het versterken van de professionele leiderschapspositie. In dat kader zijn de volgende stappen gezet:

  • Het management is verder versterkt. Naast de directieleden Rolf van Zanten, Lesley Fockema Andreae bestaat het management team uit Luc van Hecke en Jeroen Kamphuis.
  • Er is duidelijke scheiding aangebracht tussen AmsterdamGold (de handelsactiviteit) en Amsterdam Safe (bewaaractiviteit) aangebracht.
  • De bewaaractiviteiten zijn ondergebracht in een separate stichting.
  • De verbouwing van het kantoor van AmsterdamGold op Schiphol is gerealiseerd.
  • De AFM vergunning is verkregen.
  • De cijfers van AmsterdamGold worden gecontroleerd door een gerenommeerd accountantskantoor.

AmsterdamGold verwacht dat zij door deze stappen haar leidende positie verder kan versterken en de dienstverlening aan klanten kan verbeteren en uitbreiden.

Nieuwe markten

De AFM ziet de verkoop van fysiek goud en zilver in combinatie met opslag als een beleggingsobject. Door het verkrijgen van de vergunning worden  voor Amsterdamgold.com nieuwe markten toegankelijk. Luc van Hecke: “Onze klanten kunnen nu vanaf lagere bedragen edelmetalen bij ons aankopen, gecombineerd met veilige en verzekerde opslag bij onze partner Amsterdam Safe. Dat kan in elke vorm fysiek goud en zilver, in zowel baren als munten in verschillende gewichten en soorten.”

De sterke punten van AmsterdamGold zijn:
–    Professionaliteit
–    Betrouwbaarheid
–    Fysiek edelmetaal, goud en zilver, baren en munten
–    Opslag via Amsterdam Safe
–    BTW-vrij zilver

Opslag wordt door Amsterdamgold.com aangeboden bij partner Amsterdam Safe.  Amsterdam Safe opereert zelfstandig als aanbieder van opslag in edelmetalen. Deze opslagpartner biedt een uniek en geavanceerd aanbod in vergelijking met andere aanbieders in goud- en zilverbeleggingen, door het aanbod van fysiek edelmetaal in combinatie met opslag in een eigen kluis. Niet op papier, maar een fysieke belegging in goud en/of zilver. Die kluis bevindt zich in Nederland. Er wordt per kwartaal een audit uitgevoerd door een gerenommeerd accountantskantoor, wat bij andere aanbieders nog wel eens zelfstandig wordt opgelost. Daarnaast biedt Amsterdam Safe de mogelijkheid tot opslag van BTW-vrij zilver in een douane entrepot. Doordat de zilverbaren niet geïmporteerd worden betaalt u geen BTW bij aankoop. Hiermee bespaart een klant 19% BTW op een investering, opgeslagen in de douane entrepot.

Opslag van goud en zilver
Voor het kopen van goud en zilver is AmsterdamGold in Nederland voor velen al jaren een betrouwbare partner. Tot voor kort was het voor AmsterdamGold slechts mogelijk om goud en zilver in bewaring te geven bij Amsterdam Safe voor zover het edelmetaal een waarde vertegenwoordigd van ten minste €100.000,-. Met het verkrijgen van de AFM vergunning breidt Amsterdamgold.com deze service aanzienlijk uit.

Over Amsterdamgold.com
Amsterdamgold.com B.V. (AmsterdamGold) is marktleider in Nederland voor aan- en verkopen van de hoogste kwaliteit goud en zilver tegen de meest actuele koers.  Het bedrijf werd in 2008 opgericht door Willem Middelkoop om, daar waar het edelmetaalloket door banken jaren geleden was gesloten, het aankopen van goud en zilver weer eenvoudig te maken voor beleggers en spaarders.