DROAM: veel goedkoper mobiel internet in het buitenland

Value8 NV , het beursgenoteerde investeringsbedrijf, maakt bekend dat het een belang van 25 procent in Droam BV heeft genomen. Droam  is een innovatief bedrijf dat voordelig dataverkeer aanbiedt voor het gebruik van een mobiele telefoon of laptop in het buitenland. Value8 verwacht dat Droam de komende jaren veel succes zal boeken vanwege de sterke groei van het gebruik van mobiel dataverkeer en de huidige torenhoge tarieven van bestaande mobiele aanbieders. In veel gevallen is Droam 80 tot 95 procent goedkoper.

Veel goedkoper, maar ook flexibeler en sneller mobiel internet

Droam is een afkorting voor ‘data roaming’, wat het ophalen van data met een mobiele telefoon of een laptop betekent. Gebruikers kunnen met het bijgeleverde apparaatje (mifi) op eenvoudige wijze in het buitenland internetten via de eigen mobiele telefoon en/of laptop.

Droam is een initiatief van Phillip Actor, tevens grootaandeelhouder (50 procent) en directeur van Droam. Nadat hij zelf tijdens een reis naar de VS werd geconfronteerd met torenhoge hoge rekeningen voor het verbruik van dataverkeer is hij in de zomer van 2010 met Droam begonnen. Al snel bleek de frustratie over de hoge rekeningen en de behoefte aan kostenbeheersing bij veel meer mensen te bestaan. Droam kreeg sinds haar start snel vele tevreden gebruikers. Door het eenvoudige gebruik van Droam horen de hoge telefoonrekeningen na een verblijf in het buitenland, als gevolg van het binnenhalen van e-mails of internetgebruik, tot het verleden.
 
Hoe werkt de Droam?

Het apparaatje, de Droam genaamd, dat ongeveer zo groot is als een autosleutel, is een mobiel wifi kastje (mifi). Het brengt een draadloze internet verbinding tot stand tussen het goedkopere abonnement van Droam en een mobiele telefoon, laptop maar ook bijvoorbeeld een e-reader. Er kunnen vijf apparaten tegelijk verbinding maken met de Droam. Het voordeel is dat de eigen telefoon van de gebruiker gewoon bereikbaar blijft, maar dat deze de dure internationale ‘data roaming’ kan uitzetten en dus kosten bespaart.
 
Het dataverkeer met Droam kost slechts 3,50 euro voor 50mb per dag of 65 euro per Gigabyte. De Droam kan zowel gehuurd worden, voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld de duur van vakantie of zakenreis) als worden gekocht . Per verhuurde Droam wordt 1,50 euro aan Kika (Stichting Kinderen Kankervrij) gedoneerd. Droam richt zich op zowel vakantiegangers als zakelijke klanten. De Droam wordt inmiddels via meerdere reisorganisaties aangeboden.

Tevreden gebruikers van Droam stellen: “Na jaren van veel te dure buitenlandse reizen door exorbitante tarieven voor mobiel internet, is Droam een verademing. Goedkoop online in het buitenland, het blijkt te kunnen!”

Belangrijke voordelen van Droam op een rij:

  • GOEDKOOP: Goedkoop gebruik van dataverkeer in het buitenland. De prijzen van  Droam liggen tot wel 95% lager dan die van de gevestigde aanbieders als KPN, Vodafone en T-Mobile. Slechts 3,50 euro voor 50mb per dag en 65 euro per gigabyte.
  • VEILIG: Een betrouwbare en veilige internetverbinding met een hoge snelheid.
  • MEER GEBRUIKERS: Via één Droam kunnen maar liefst 5 gebruikers gelijktijdig data ophalen.
  • FLEXIBEL: Flexibiliteit doordat een Droam tijdelijk gehuurd kan worden. De gebruiker zit niet vast aan een abonnement maar kan gebruik maken van de service wanneer deze dat zelf wenst zonder consequenties of aanpassingen op het eigen mobiel nummer of abonnement.
  • EENVOUDIG: De Droam is niet voor de nerd. Er is een eenvoudige handleiding en het apparaat is zelfs voor een digibeet makkelijk aan te sluiten en te gebruiken.
  • ZORGELOOS: Zorgeloos in het buitenland internetten op telefoon of laptop.

Value8 neemt belang van 25 procent

De investering van Value8 NV wordt gebruikt om de organisatie van Droam uit te bouwen en de capaciteit verder uit te breiden. Value8 verwacht dat de komende maanden de bekendheid van Droam snel zal toenemen en dat de vraag – mede in het licht van de komende vakantieperiodes (krokusvakantie, mei-vakantie en zomervakantie) – snel aan populariteit zal winnen. Value8 wil bijdragen aan het overtuigen van de reiziger – zowel de zakelijke reiziger als de vakantieganger – van de enorme voordelen van het product.

De investering van Value8 past in het beleid om te investeren in innovatieve ondernemingen. De investeringsfocus van Value8 ligt op groeiende ondernemingen ondermeer in de sectoren ‘internet’ en ‘leisure’. De Droam speelt bij uitstek in op de trend naar meer en gemakkelijker internetgebruik en past bij een comfortabe vakantiebeleving. In die zin bestrijkt Droam derhalve twee van de focusgebieden.

www.droam.nl