Value8 neemt belang van 5,32 procent in Euromedis

Value8 NV deelt mede dat het een belang heeft genomen van 5,32 procent in het Franse medische concern Euromedis Groupe. De aandelen zijn verworven ter beurze. In het kader van het overschrijden van de 5 procent-grens is een melding gedaan bij de Franse beurstoezichthouder AMF.

Euromedis Groupe – genoteerd op NYSE Euronext Paris – is gespecialiseerd in de productie en distributie van medische producten, hulpmiddelen en disposables. Van de omzet wordt 55 procent behaald uit ontwerp en productie van medische producten, waaronder chirurgische apparatuur en disposable handschoenen. Circa 40 procent van de omzet wordt behaald met distributie, onder meer via een netwerk van winkels onder de namen Paramat en Pharmaréva.

Op 27 maart 2012 heeft Euromedis de cijfers voor het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar bekendgemaakt. De omzet is in die periode (1 augustus 2011 tot en met 31 januari 2012) met 20 procent gestegen, het bedrijfsresultaat kwam uit op 1,2 miljoen euro en de nettowinst op 0,6 miljoen. Tevens werd de omzetverwachting voor het  lopende boekjaar verhoogd naar 75 miljoen euro (+14%). Qua sector past Euromedis in de door Value8 gedefinieerde groeisector ‘healthcare’.