Succesvolle exits

Value8 heeft samen met het management een aantal bedrijven succesvol uitgebouwd. Vaak door een combinatie van autonome groei en add-on acquisities. Vervolgens is een aantal succesvolle exits gerealiseerd.

  1. Aquaserva Biobeheer

In 2015 realiseerde Value8 de doorstart van AquaServa, actief in legionella-testen en bestrijding. Het bedrijf werd gezond gemaakt en vervolgens werd een laboratorium (Biobeheer) gekocht om de activiteiten te verbreden. In 2018 is het bedrijf verkocht, waarbij de opbrengsten – inclusief dividend – ruim 9 miljoen euro bedroegen.

2. Eetgemak

Eetgemak is een leidende aanbieder van zorgmaaltijden. Het aanvankelijke belang van 51% (genomen in 2013) werd geleidelijk vergroot tot 87% met een totale investering van circa 9 miljoen euro. Door autonome groei en acquisities (waaronder Corps culinair) namen omzet en EBITDA fors toe. In 2019 werd het belang verkocht: de totale opbrengst – inclusief dividend – bedroeg 31 miljoen euro.

3. HeadFirst Source Group

Deze investering startte met een belang van 13% in Source en de realisatie van de beursnotering. Vervolgens werden – met gebruik van de beursnotering – diverse overnames gedaan en werd een fusie met HeadFirst gerealiseerd. Uiteindelijk had het bedrijf een omzet van meer dan 500 miljoen euro. De totale investering bedroeg 8,5 miljoen euro (waarvan een groot deel recent gedaan) en de verkoopopbrengst lag op 27 miljoen euro.