Kersten Hulpmiddelen neemt Bert Stevens Orthesebouw over

Value8 verheugd over verdere groei Kersten
Kersten Hulpmiddelen – een deelneming van Value8 – is verheugd bekend te kunnen maken dat zij gisteren (30 november 2021) de overname van Bert Stevens Orthesebouw heeft gerealiseerd. Bert Stevens Orthesebouw is een gerenommeerde specialist op het gebied van de vervaardiging van ortheses: aanpassingen aan de hulpmiddelen om ze aan te passen aan de client met een fysieke beperking. Dat heeft onder meer betrekking op maatwerk bij de zittingen van rolstoelen en scootmobielen, maar ook steunen voor arm, been en hoofd en andere aanpassingen behoren tot het assortiment. Bert Stevens heeft onder meer voor de Paralympische roeiploegen van Rio de Janeiro en Tokyo de ortheses gemaakt.

Bert Stevens Orthesebouw draagt de naam van oprichter en directeur Bert Stevens die in het bedrijf in 2001 startte. Bert Stevens Orthesebouw is gevestigd in Oldenzaal en behaalt met een team van 12 medewerkers een jaaromzet van circa 1,2 miljoen euro. Kersten Hulpmiddelen breidt met deze recente overname haar maatwerk portfolio naast RTD Arnhem verder uit. Kwalitatief maatwerk is een belangrijke strategische pijler in de groeistrategie van Kersten Hulpmiddelen. Dat maakt deze overname tot een logische stap.

Bas Alberts (CEO Kersten Hulpmiddelen):
“Het werk van deze orthesebouwers draait 100% om mensen. Het vakmanschap en de gedrevenheid van dit team sluit naadloos aan op de Kersten cultuur. Ik ben enorm trots dat dit mooie bedrijf nu ook onderdeel uitmaakt van onze groep”;

Bert Stevens (Oprichter en directeur Bert Stevens Orthesebouw):
“Ik ben zeer verheugd dat ik met deze overname de toekomst van mijn bedrijf goed heb geborgd. Kersten Hulpmiddelen voelt als een vertrouwde grote broer die de kracht van ons team en ons werk erkent en met zorg verder zal ontwikkelen.” Voor de klanten van Bert Stevens Orthesebouw verandert er niks; alle werkzaamheden lopen vanuit Oldenzaal onveranderd door.