Kersten Hulpmiddelen neemt FullMobility over

Value8 verheugd over verdere groei Kersten
Hulpmiddelenleverancier Kersten en Kersten-aandeelhouder Value8 zijn verheugd te kunnen meedelen dat met ingang van 1 april 2021 FullMobility deel zal gaan uitmaken van de Kersten Groep. De overname van FullMobility sluit goed aan op de duurzame groeistrategie van Kersten Hulpmiddelen. Beide bedrijven passen qua, strategie, DNA, klantgerichtheid en invulling van MVO uitstekend bij elkaar. Bas Veerman, Algemeen directeur van FullMobilty, zal toetreden tot het managementteam van Kersten in de functie van Commercieel directeur.
FullMobility, dat in 2012 werd opgericht, is een totaalleverancier van een breed scala aan mobiliteits hulpmiddelen. Het bedrijf opereert vanuit twee vestigingen, met de hoofdvestiging in Bussum. Het bedrijf werkt met het Full-concept waarmee full service wordt geboden en de klant volledig wordt ontzorgd. Full Mobility onderscheidt zich door haar digitale platform (portal) waarmee het service level kan worden geoptimaliseerd en tegelijkertijd de kosten kunnen worden gemanaged. Sinds begin 2019 is FullMobility ook als hulpmiddelenleverancier actief in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).
“Bij FullMobility zijn we trots op wat we sinds de start in 2012 hebben opgebouwd. In de laatste vijf jaar zijn we doorgegroeid en is onze omzet verdrievoudigd. Daardoor hebben we vanuit een goede positie de afweging kunnen maken bij welke partij we ons zouden aansluiten. Die keuze is op Kersten gevallen, vanwege de ondernemende visie en de gedeelde cultuur en waarden. Ik zie uit naar onze verdere samenwerking.”, aldus Bas Veerman, Algemeen directeur FullMobility. FullMobility realiseert met een team van circa twintig medewerkers een omzet van ongeveer 3,5 miljoen euro.
Kersten Hulpmiddelen gelooft in het bundelen van krachten en kiest bewust voor strategische partners om zo hulpmiddelenzorg naar een hoger niveau te kunnen tillen.  Kersten is dan ook zeer verheugd om samen met FullMobility en haar medewerkers verder te gaan.
Bas Alberts, CEO Kersten Hulpmiddelen “We zijn erg blij met de toevoeging van FullMoblity aan Kersten. We zijn verheugd over de plezierige samenwerking waarbij we al vanaf de start elkaar kunnen versterken. We heten de medewerkers van harte welkom. We hebben gezien dat de cultuur van beide bedrijven uitstekend aansluit: de klant staat centraal en we willen gemeentes, zorginstellingen en zorgverzekeraars zoveel mogelijk ontzorgen”.
Vol vertrouwen in soepele integratie
Kersten Hulpmiddelen heeft in 2020 een enorme groei en transitie doorgemaakt. De organisatie groeide van 300 naar meer dan 500 medewerkers. Dit werd mede gerealiseerd door de overname van het Hulpmiddelencentrum (HMC). Hierdoor werd Kersten een landelijke speler, actief in alle financieringsmarkten. Die overname van HMC is succesvol verlopen, de integratie is gerealiseerd en afgerond en de blik is nu gericht op het verder verstevigen van haar strategische positionering; waarbij aandacht voor de mens centraal blijft staan.
Kersten Hulpmiddelen is anno 2021 een sterke speler op alle drie de deelmarkten:
•    partner en dealer voor zorginstellingen (intramuraal budgettair als boven budgettair)
•    betrouwbare hulpmiddelenleverancier voor gemeentes (vanuit de Wmo)
•    als uitleenpunt voor zorg in de thuissituatie (vanuit de ZVwet)

In alle segmenten biedt Kersten Hulpmiddelen de volledige dienstverlening aan. Van levering tot en met onderhoud, service en reparatie. Van advies en keuringen tot en met slim voorraadbeheer in lijn met wet- en regelgeving.

Met de toevoeging van FullMobility versterkt Kersten de landelijke dekking en wordt het segment van dienstverlening aan particulieren verder versterkt. Kersten behaalde in 2020 een omzet van 54 miljoen euro, tegen 34,7 miljoen in 2019 (+55 procent). Voor 2021 wordt een verdere omzetgroei verwacht. Kersten is gezond winstgevend en heeft een sterke balans.

Value8 / Kersten Hulpmiddelen