Lancering Value8 Tech Group

Vijf technische bedrijven samen

Value8 NV maakt de lancering bekend van de Value8 Tech Group. Dit is de overkoepelende naam voor de groep van inmiddels vijf technische bedrijven die Value8 de afgelopen tweeënhalf jaar heeft overgenomen. Deze lancering gaat gepaard met nieuwe logo’s, een nieuwe corporate identity en een aanpassing van de uitingen van de groep. Inmiddels telt de Value8 Tech Group circa 135 medewerkers en vestigingen in Nederland, China, Japan en de Verenigde Staten.

High Tech van eigen bodem

Na de overname van 50% van Buhrs in augustus 2010 en de uitbreiding van het belang naar 100% kort daarna is het cluster van bedrijven uit de Nederlandse maakindustrie gestaag gegroeid. Eind 2011 werd een meerderheidsbelang genomen in Axess, een producent van geavanceerde spindel liften. Recent heeft Value8 haar belang uitgebreid tot 100% en zijn de activiteiten verhuisd naar Zaandam.

In mei van dit jaar werden de activiteiten van GNS overgenomen. GNS is een gerenommeerde Nederlandse speler op het gebied van oplossingen in de brand- en beveiligingsmarkt met een historie die teruggaat tot het jaar 1837. Eind augustus werden vervolgens de activiteiten van Brinkman te Capelle aan den IJssel overgenomen. Brinkman houdt zich bezig met productie, verkoop en service van rolluiken, roldeuren en overheaddeuren tegen inbraak en brand. Samen kunnen Brinkman en GNS een nog uitgebreidere dienstverlening bieden aan hun klantenbasis. Inmiddels zijn de bedrijven samengevoegd tot GNS Brinkman.

In de eerste helft van oktober werd (een meerderheid) genomen in activiteiten van Haak te Gorredijk. Het Friese Haak is een gerenommeerd technologiebedrijf en fungeert als toeleverancier van diverse vooraanstaande bedrijven, zoals Philips en FrieslandCampina. Value8 heeft deze overname gepleegd samen met een industriële partner (Blok System Supply). Ook Haak behoort tot de Value8 Tech Group en kan, gezien de expertise op technisch gebied, veel meerwaarde bieden voor de groep.

Concentratie in Zaandam en alert op uitbreidingskansen

De Value8 Tech Group focust zich op het bieden van verpakkingsoplossingen en veiligheids- en toegangsoplossingen en het ontzorgt bedrijven met technologische oplossingen. Thans worden de mogelijke synergievoordelen van het cluster van oorspronkelijk vijf – en na het samengaan van GNS en Brinkman – vier bedrijven in kaart gebracht. Het cluster bestaat uit de volgende vier bedrijven:

– Axess (100%): op spindel technologie gebaseerde liftinstallaties
– Buhrs (100%): geavanceerde mailings- en verpakkingssystemen
– GNS Brinkman (100%): brand- en beveiligingssystemen-
– Haak (51%): hoogwaardig technologisch producent en assembleur

Inmiddels worden stappen gezet om de synergie tussen de bedrijven te benutten. De mogelijkheden daartoe zijn aanzienlijk:

– huisvesting
– management en aansturing
– financiële basis
– samenwerking op gebied van R&D, techniek, service, inkoop
– commercie en klantbenadering

Op het gebied van huisvesting zijn al aanzienlijk stappen gezet. Drie van de vier bedrijven zijn inmiddels ondergebracht in Zaandam op de locatie waar eerst alleen Buhrs haar activiteiten ontplooide. Daartoe heeft verhuizing plaatsgevonden van GNS (augustus/ was: Wormerveer), Brinkman (oktober/ was: Capelle aan den IJsel) en Axess (november/ was: Amersfoort) naar Zaandam. De groep wordt geleid door Kim Ying Lee, die tot dusverre leiding gaf aan Buhrs.

De Value8 Tech Group streeft ernaar over 2013 een omzet van 25 tot 30 miljoen euro te behalen, met een gezonde winstgevendheid. De Value8 Tech Group stelt zich ten doel om autonoom omzetgroei te realiseren en is alert op mogelijkheden om de groep verder te versterken en uit te breiden.

Hieronder vindt u de link naar de bedrijfspresentatie van de Value8 Tech Group:

Bedrijfspresentatie Value8 Tech Group

Value8 NV