Rabo Ventures en Value8 investeren in Ceradis

Financiering voor registraties en groeiversnelling

Rabo Ventures en Value8 delen mee dat zij gezamenlijk investeren in het Wageningse bedrijf Ceradis. Ceradis ontwikkelt innovatieve milieuvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen. De door Ceradis en Wageningen Universiteit (WUR) ontwikkelde en geoctrooieerde middelen bevatten substantieel (tot circa 80%) minder schadelijke stoffen dan vergelijkbare, reguliere, bestaande producten.

Milieuvriendelijke producten

Ceradis heeft een omvangrijke portefeuille ontwikkeld van gewasbeschermingsmiddelen, die toepasbaar zijn op een groot aantal fruit- en groentegewassen (zoals aardappel, tomaat, druif, maar ook bijvoorbeeld banaan en ananas). De milieuvriendelijke producten van Ceradis zijn wat betreft effectiviteit en prijs minstens concurrerend met de reguliere, schadelijke, producten maar leiden tot een vermindering van chemische residuen op groente en fruit en minder vervuiling van landbouwgrond.   

Milieueisen aangescherpt, marktkans voor Ceradis

Value8 is sinds begin 2010 aandeelhouder van Ceradis. Rabo Ventures treedt nieuw toe als aandeelhouder, in een investeringsronde van totaal 4,5 miljoen euro.

Rabo Ventures en Value8 hebben veel vertrouwen in de marktkansen van de producten van Ceradis. In de komende jaren zullen milieueisen worden aangescherpt en zullen bestaande schadelijke producten in toenemende mate worden vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. De verwachting is dat Ceradis volop van die trend zal kunnen profiteren.

Koen van Engelen (Rabo Ventures): “We zijn onder de indruk van de knowhow bij Ceradis en de producten die het bedrijf heeft ontwikkeld. Ceradis is uniek in haar propositie omdat zij de brug slaat tussen de vaak minder effectieve biologische gewasbeschermingsmiddelen, en de effectieve conventionele middelen. Deze agrarische toepassingen en met name het duurzame alternatief dat wordt geboden, maakt dat de investering in Ceradis uitstekend past in de filosofie van de Rabobank en Rabo Ventures”

Wim van der Krieken (Ceradis): “Wij zijn buitengewoon verheugd over het aandeelhouderschap van Rabo Ventures. Wij verwachten dat de bijdrage van Rabo Ventures en het uitgebreide netwerk zullen bijdragen aan het succes van de onderneming. Los daarvan biedt de investering van Rabo Ventures en Value8 de mogelijkheid de groei te versnellen.”

Kee Koopmans (Value8): “Met de investering en de entree van Rabo Ventures wordt een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van Ceradis. Wij zijn vol vertrouwen dat Ceradis de huidige marktkansen zal kunnen benutten en daardoor een substantiële marktpositie zal weten te veroveren. Daar zullen ook onze aandeelhouders blij mee zijn.”