SutureAid verkrijgt CE-registratie en start verkoop

Value8 ondersteunt verdere groei
Het medische bedrijf SutureAid, waarin Value8 NV voor ruim 24 procent deelneemt, deelt mede dat CE-registratie is verkregen van keuringsinstituut KEMA voor het door SutureAid ontwikkelde hechtproduct, de SutureAid AT. In de CE-procedure – die uitgebreide testen bevat – is vastgesteld dat de SutureAid AT ruimschoots aan alle technische- en veiligheidseisen voldoet.

De SutureAid AT is een hechtpincet die het voor chirurgen makkelijker maakt om onder alle omstandigheden beter te kunnen opereren. Hart- en vaatchirurgen zijn bijzonder enthousiast; hun hechtingen zijn letterlijk van levensbelang. Bij deze gepatenteerde hechttechniek wordt een speciaal ontwikkeld pincet gebruikt, waarbij aan het uiteinde van het pincet een steriel (wegwerp) opzetstukje wordt aangebracht. Tijdens het hechten wordt de hechtnaald in dit opzetstukje geplaatst. Hiermee wordt handcontact met de hechtnaald voorkomen.

De voordelen van de SutureAid hechttechniek zijn:

  • gemakkelijker en efficiënter hechten;
  • minder schade aan het hechtweefsel (in het belang van de patient);
  • voorkomt prikaccidenten (needlestick injuries) en daarmee potentiële besmettingen voor de chirurg en patiënt (Hepatitis B, HIV, etc).
Met het verkrijgen van de CE-registratie, is ook de verkoop van start gegaan. SutureAid heeft voor de Benelux een distributieovereenkomst gesloten met Krijnen Medical. Het voornemen bestaat in de komende maanden ook te starten met verkoop in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voorts heeft SutureAid een uitgebreide productrange in ontwikkeling. Value8 is verheugd over de marktintroductie en zal aanvullend investeren om verdere groei mogelijk te maken. Value8 is thans in gesprek met medeaandeelhouder Participatiemaatschappij Oost Nederland (PPM Oost)  over de wijze waarop deze groeifinanciering zal worden verstrekt.
 
Aandelenkapitaal Value8 NV
Value8 NV maakt tevens bekend dat zij 46.000 aandelen A zal uitgeven, onder gelijktijdige inkoop van 46.000 aandelen B. Als gevolg hiervan zullen er 168.809 aandelen A uitstaan, alsmede 799.031 aandelen B. Het belang van de grootaandeelhouder zal onverminderd 499.300 aandelen bedragen. Value8 zal de ingekochte aandelen B aanwenden ter financiering van verdere groei.