Value8 investeert in duurzaam Ceradis

Ceradis versterkt managementteam

Value8 NV deelt mede dat het belang in Ceradis door aanvullende investeringen is vergroot van 59 procent naar circa 68 procent. Value8 ondersteunt Ceradis in de verdere financiering van haar ontwikkeling. In het licht van de verdere groei van Ceradis en de toenemende interesse van investeerders en strategische partners wordt in 2017 een mogelijke beursgang onderzocht. Voor de voorbereidingen daarvan en ter versterking van het managementteam, is Value8 verheugd te kunnen melden dat Ceradis Marcel Blöte heeft aangetrokken als financieel directeur.

Ceradis, een spin-off van de Wageningen Universiteit, ontwikkelt milieuvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen. Het geoctrooieerde formuleringsplatform – twaalf octrooien (deels in aanvraag) – heeft bewezen de vervuilende actieve ingrediënten in gewasbeschermingsmiddelen fors te kunnen reduceren, met vergelijkbare effectiviteit en zonder aanvullende of complexe werkzaamheden voor de boeren.

Ceradis verkoopt haar ontwikkelde producten via distributeurs en heeft op dit moment een portefeuille met producten die wereldwijd verkocht worden, waaronder:

  • Musacare, dat in Midden- en Zuid-Amerika wordt verkocht aan onder andere Dole en Noboa voor de bestrijding van de ziekte black sigatoka op bananen.
  • CeraXel dat via Syngenta verkocht wordt aan Franse druivenboeren.

Bestaande grote aanbieders in de markt van gewasbeschermingsmiddelen, zijn – mede onder druk van stringentere wet- en regelgeving – op zoek naar dergelijke schone alternatieven. Ceradis beoogt daarnaast in te zetten op verdere ontwikkeling van kansrijke eigen producten en deze vervolgens – eventueel met partners – naar de markt te brengen.