Value8 neemt 31% belang in overnameplatform Brookz

Investeringsmaatschappij Value8 NV is verheugd te kunnen meedelen dat zij een belang heeft verworven van 31 procent in het overnameplatform Brookz.

Brookz is het grootste overnameplaform van Nederland met meer dan 50.000 aangesloten ondernemers, investeerders en adviseurs. Sinds de oprichting van Brookz in 2007 zijn er al meer dan 7.400 bedrijven via het platform verkocht. Inmiddels ruim 20 verkochte bedrijven per week. Brookz zelf boekte de afgelopen jaren een sterke omzetgroei en is een gezond, winstgevend bedrijf.
Na de overname van 31% in Dealsuite begin april van dit jaar verwerft Value8 een even groot belang in een tweede online overnameplatform.

Brookz kenmerkt zich door:
• Focus op de Nederlandse markt
• MKB-ondernemingen (van klein tot middelgroot)
• Een open platform. Open toegankelijk voor bedrijven, investeerders.

Dealsuite kenmerkt zich door:
• Focus op de Europese markt
• Focus op grotere MKB-ondernemingen (van middelgroot tot groot)
• Een besloten platform, met toegang voor abonnees zoals bedrijven, corporate finance adviseurs, private equity investeerders

Voor partijen (of aandeelhouders) die hun bedrijf willen verkopen, zijn Brookz en Dealsuite dé uitgelezen platformen om (a) de kring van mogelijke kopers te vergroten (b) een potentiële koper of investeerder te vinden voor hun bedrijf.

Voor bedrijven die hun marktpositie willen versterken met een buy & build strategie vormen Brookz en Dealsuite onmisbare platformen om acquisitiekandidaten te vinden, te screenen en uitvoering te geven aan hun groeistrategie.

Gezien de overeenkomsten tussen beide bedrijven en de gezamenlijke (internationale) groeimogelijkheden hebben de aandeelhouders van Dealsuite en Brookz besloten om de beide activiteiten onder één holdingvennootschap – genaamd Deal Value Group – samen te brengen. Daarin blijven beide bedrijven enerzijds onder eigen naam hun strategie voortzetten en anderzijds profiteren van elkaars expertise. Value8 zal – als gevolg van die stap – een overeenkomstig belang van 31 procent houden in de combinatie.

De verwachting is dat door toenemende interesse voor bedrijfsovernames in het MKB en de actieve wens van bedrijven om door add-on acquisities te groeien, de overnamemarkt in dit segment significant zal groeien. Value8 is daarom enthousiast over de vooruitzichten van Brookz en Dealsuite en staat klaar om de combinatie te ondersteunen bij het realiseren van de groeiplannen.

Peter Paul de Vries:
“Onze interesse in Brookz en Dealsuite is het gevolg van onze eigen ervaringen met de platformen. Wij zoeken en vinden op Brookz en Dealsuite bedrijven die een toevoeging kunnen zijn voor onze bestaande portefeuilleondernemingen. De tevreden klant wordt nu aandeelhouder en fan.”

Peter Rikhof, oprichter en CEO Brookz:
‘Wij kennen Value8 als een ondernemende investeringsmaatschappij en zien er naar uit om samen met het Value8 team onze groei-ambities verder uit te bouwen. Het feit dat Value8 beursgenoteerd is zal daarnaast ongetwijfeld helpen onze naamsbekendheid onder ondernemers en investeerders verder te vergroten.’

Floyd Plettenberg, CEO Deal Value Group:
“In Nederland is er veel overlap tussen klanten van Brookz en Dealsuite. Door de platformen samen te brengen in de Deal Value Group kunnen we die klanten nog beter van dienst zijn. Daarnaast biedt de samenwerking met Value8 de mogelijkheid om onze internationale groei te versnellen en tevens de mogelijkheid om de Deal Value Group verder uit te breiden.”