Value8 neemt 38% belang in Keesmakers

Investering in versnelde groei

Value8 en Keesmakers maken bekend dat Value8 een minderheidsbelang (38 procent) heeft genomen in het innovatieve bedrijf Keesmakers. De investering die daarmee gemoeid is, zal door Keesmakers worden aangewend om de groei van het bedrijf te versnellen. Value8 heeft de mogelijkheid om in de toekomst haar belang uit te breiden tot een meerderheidsbelang.

Keesmakers ontwikkelt en verkoopt het merkproduct kees: een variant op kaas met een laag verzadigd vetgehalte en een laag zoutgehalte. Keesmakers richt zich daarmee op de doelgroep van (in Nederland circa 3,5 miljoen) mensen die moeten letten op hun gezondheid en met name hun cholesterol. In kees zijn de dierlijke vetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat kees 60% minder verzadigd vet bevat en 30% minder zout dan gewone kaas.

De onderneming is in 2009 gestart door Marc van Wanroij en Gijs Jansen die samen de directie vormen. Sinds 2011 wordt kees verkocht in kaas-speciaalzaken en sinds 2012 in supermarkten. Inmiddels wordt kees verkocht via de meeste supermarkten in Nederland, waaronder marktleiders Albert Heijn en Jumbo. De productie van kees geschiedt bij DOC Kaas in Hoogeveen.

Keesmakers speelt in op twee krachtige trends, vergrijzing en gezonde voeding, en richt zich in haar marketing vooral op diëtisten en gebruikers van reeds bewezen gezonde alternatieven, zoals Becel pro-actief.

Keesmakers streeft ernaar om – in partnership met Value8 – de groei van het bedrijf te versnellen. Daarbij wordt beoogd te investeren in:
• Vergroting van de naamsbekendheid
• Uitbreiding van het assortiment
• Internationale expansie (toevoeging 1 of 2 markten)

Voor Value8 past deze belangname in de focussectoren Food en Healthcare, aangezien kees ook zeer geschikt is voor gezondheidsbewuste consumenten. Synergiemogelijkheden met bestaande activiteiten van Value8 – te weten Eetgemak (dieet- en zorgmaaltijden) en Prika (kaas-ingrediënten) – zullen worden onderzocht.

Marc van Wanroij van Keesmakers: “Wij zijn zeer verheugd over de deelname van Value8 in Keesmakers. Met DOC Kaas beschikten we al over een zeer betrouwbare productiepartner, die de kwaliteit van kees garandeert. Met Value8 waarborgen we nu ook de verdere groei van Keesmakers.”

Peter Paul de Vries: “Keesmakers is een prachtig innovatief Nederlands bedrijf dat succesvol inspeelt op de trend naar gezonder eten en een significante bijdrage levert aan het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte. Samen met het management willen we de groei van Keesmakers een extra impuls geven.”