Value8 neemt 45% belang in Skysource

Value8 stapt in groeiend cloud-segment

Value8 maakt bekend dat zij een belang van 45 procent heeft genomen in Skysource Holding BV, een in Eindhoven gevestigde Cloud Service Provider. Skysource is eind 2016 opgericht door Bert Verhoeff, CEO en meerderheidsaandeelhouder, die meer dan 25 jaar ervaring heeft in de ICT-sector. Het bedrijf realiseert, met circa 55 medewerkers, een omzet van 10 miljoen euro en is gezond winstgevend.

Skysource, groeiende Cloud Service Provider
Skysource verzorgt voor haar klanten de outsourcing van de complete IT-infrastructuur tot en met technisch applicatiebeheer in de cloud. De klanten van Skysource hebben op basis van de Cloud Services van Skysource de beschikking over flexibele private servers en online werkplekken. De klanten kunnen profiteren van de continuïteit, schaalbaarheid en beschikbaarheid van de data die in de Skysource Private Cloud zijn opgeslagen. Skysource gaat met hen een langjarig partnership aan. De focus ligt op klanten in de gezondheidszorg, bouw en zakelijke dienstverlening. Skysource maakt gebruik van twee datacenters in Nederland (Schiedam en Eindhoven).

Verdere marktgroei en add-on acquisities
De cloudmarkt is een sterk groeiende markt. De komende jaren zullen veel organisaties overstappen van ‘on premise’ oplossingen (IT-Infrastructuur binnen de organisaties) naar cloud-oplossingen. Skysource is goed gepositioneerd om op deze groeiende vraag in te spelen. De doelstelling is om – naast autonome groei – kleinere add-on acquisities te plegen. Om daaraan invulling te geven, zocht Skysource naar een investeringspartner.

Investering Value8
Value8 heeft een 45 procent belang genomen in Skysource vanwege de combinatie van de goede groeiperspectieven en het ervaren, succesvolle managementteam. In het partnership kan Value8 bijdragen met haar financiële expertise en met het vinden, analyseren en financieren van acquisitiemogelijkheden. Deze eerste investering bedraagt ongeveer 5 procent van het eigen vermogen van Value8.

Bert Verhoeff, CEO Skysource
“Wij zijn blij dat we met Value8 een ervaren partner hebben gevonden die wil bijdragen aan de verdere uitbouw van Skysource. Hoewel we in het partnership duidelijk een andere rol hebben, zie ik veel gelijkenissen. Skysource en Value8 hebben beide ondernemerschap hoog in het vaandel staan en focussen beide op groei op de lange termijn.”

Peter Paul de Vries, CEO Value8
“Value8 heeft in het tweede kwartaal 2019 een periode van desinvesteringen afgesloten. Ongeveer driekwart van de portefeuille is in negen maanden tijd verkocht. We zijn kieskeurig met nieuwe investeringen. Skysource is een mooie groeiende onderneming die voldoet aan diverse criteria: sector (technologie), groeiperspectief en gezonde winstgevendheid. We zien er naar uit om – samen met Bert Verhoeff en zijn team – bij te dragen aan het volgende hoofdstuk van dit groeiverhaal.”

Value8 NV