Value8 neemt belang 28 procent in Ecostream Spanje

23-07-2009

Value8 stapt in groene energie – succesvol bod op onderdeel Econcern.
Value8 NV maakt bekend een belang te hebben genomen in Ecostream Spain SL (hierna Ecostream Spanje), een onderdeel van Ecostream International BV, welk bedrijf deel uitmaakte van Econcern NV.  Econcern werd op 17 juni jl. failliet verklaard en Ecostream International op 18 juni jl.

Ecostream Spanje ontwikkelt, installeert en levert zonne-energie systemen in Spanje.

Ecostream Spanje:

  • is een vooraanstaande speler in de Spaanse solar-markt, de tweede markt voor zonne-energie ter wereld;
  • heeft in de afgelopen 3 jaar 30 Megawattt in zonne-energie projecten gerealiseerd, waaronder een solarproject van 12,7 MW dat – op het moment van realisatie in 2007 – het grootste solarproject ter wereld was.
  • heeft samen met het Spaanse Cubinor het product Carpasol® ontwikkeld, een hypermodern solar product dat overdekking van parkeerplaatsen combineert met de opwekking van zonne-energie.

Een kleine groep investeerders, waaronder Value8 NV en het Duitse bedrijf Fath Solar GmbH heeft in samenwerking met het management van Ecostream Spanje een bod uitgebracht op deze activiteiten. Inmiddels is een akkoord bereikt met de curatoren over de overname van Ecostream Spain. Deze transactie zal op korte termijn worden geëffectueerd.

Door deze transactie zal Ecostream Spanje blijven bestaan en wordt een belangrijk deel van de werkgelegenheid behouden.

Ecostream Spanje is thans schuldenvrij en zal zijn activiteiten zonder noemenswaardige interruptie kunnen voortzetten..Het bedrijf verwacht, mede dankzij een stroomlijning van de organisatie, ook in conservatieve scenario’s een positieve cashflow te genereren. Ecostream Spanje, dat wordt geleid door de Nederlander Bob Roos, verwacht te profiteren van de goede marktpositie en raamwerkcontracten met grote opdrachtgevers. Het doel is om in 2010 5 tot 8 Megawatt te realiseren, wat overeenkomt met een omzet tussen 15 en 25 miljoen euro.

Aangezien de West-Europese activiteiten van Ecostream zijn overgenomen door Eneco en daarbij de naam Ecostream door Eneco gevoerd zal worden, zal Ecostream Spanje haar naam op korte termijn wijzigen.

Value8 NV is met 28,1 procent van de aandelen de grootste aandeelhouder, het management van Ecostream Spanje neemt deel met (verdeeld over vier managers) 25 procent van de aandelen. Value8 heeft er alle vertrouwen in dat Ecostream Spanje een succesvolle speler zal blijven in de Spaanse markt en dat deze investering belangrijk zal bijdragen aan de positieve waardeontwikkeling van Value8 NV.

Deze transactie is begeleid door CDI Global (Japan), London & Van Holland en – ten behoeve van Value8 NV – door Houthoff Buruma Advocaten, allen gevestigd te Amsterdam.

www.ecostream.es