Value8 neemt belang in ICE Interim

Value8 is verheugd te kunnen meedelen dat zij een belang heeft genomen van 70 procent in ICE Interim. Het voornemen bestaat om ICE  Interim in te brengen in het eveneens beursgenoteerde Almunda Professionals, waar Value8 een direct belang van 49,3 procent in houdt.

ICE Interim: expert in utility sector

ICE interim is actief in detachering van consultants in de utility sector. Bij ICE Interim, dat in 2005 werd opgericht, werken ruim 70 professionals. De directie wordt gevoerd door oprichter Marcel van Staa. ICE verleent haar diensten aan een breed scala van klanten in de utility sector: landelijke netbeheerders, regionale netbeheerders, leveranciers, meetbedrijven en service providers.

ICE Interim is actief in vier segmenten:
• Business en IT.
• Data Analytics
• Operational Experts
• Process and Performance

Marktgroei door veranderende regels en energietransitie

De utility sector groeit en is volop in beweging. Zo zorgen veranderingen in marktcondities en relevante regelgeving voor extra vraag naar de professionals van ICE. Daarbij nemen de eisen die overheid en consumenten stellen aan transparantie en privacy van energie leveranciers toe.

De energietransitie leidt tot een vergroting van klantenbasis van ICE en bij bestaande klanten stijgt de behoefte aan ondersteunende professionals.

Mogelijke inbreng in Almunda Professionals

ICE behaalde in 2021 een bedrijfsresultaat van 0,9 miljoen euro op een omzet van 5,2 miljoen euro. Voor 2022 wordt een gezonde groei van omzet en resultaat verwacht. Value8 verwerft in deze transactie 70 procent van de aandelen van ICE. Het voornemen bestaat om dit belang over te dragen aan Almunda Professionals dat al actief is met business en IT-consultants in de financiële sector (Novisource) en het leidende platform voor zelfstandige professionals in de zorg PIDZ. De gesprekken over de inbreng van ICE zullen op korte termijn worden gestart. Er bestaat geen zekerheid dat die inbreng ook daadwerkelijk zal plaatsvinden.

Marcel van Staa: “Vandaag is een belangrijke dag voor ICE. We hebben een mooi bedrijf gebouwd met uitstekende professionals en tevreden klanten. We zien er naar uit om de volgende groeifase met deze solide partner aan te gaan.”

Value8 NV