Value8 neemt Belegger.nl en Beursduivel.be over van Sanoma

Value8 NV is met Sanoma Digital The Netherlands tot overeenstemming gekomen over de overname van Belegger.nl en Beursduivel.be. Value8 voegt daarmee twee marktleidende beleggingssites toe aan haar activiteiten. Voor Value8 vormen Belegger.nl en haar Belgische equivalent Beursduivel.be een logische toevoeging aan de sector Dedicated Financial Services. Sanoma heeft besloten tot verkoop van beide beleggingssites omdat onvoldoende synergie bestond met de andere (digitale) merken binnen het bedrijf.

De websites Belegger.nl en Beursduivel.nl vormen een waardevolle en zeer gewaardeerde informatiebron voor de Nederlandse en Belgische belegger. De websites bieden nieuws, achtergronden, analyses, koersinformatie, interviews, video’s en aanzienlijke onderscheidende content.

Value8 streeft ernaar de leidende posities van Belegger.nl en Beursduivel te versterken en de potentie van deze websites tot wasdom te laten komen. Value8 zal daarbij de redactionele onafhankelijkheid waarborgen. Ten aanzien van de advertentiewerving is met Sanoma overeengekomen dat zij op dat vlak een bemiddelende rol zal blijven spelen.