Value8 neemt Greenfields Care over

Value8 maakt bekend het bedrijf Greenfields Care Products (Greenfields) te hebben overgenomen. Dit bedrijf vormt een mooie aanvulling op het cluster ‘Animal Food & Care’ van Value8. Greenfields is specialist in dierverzorgingsproducten, zoals hondenshampoo, kattenshampoo, lotions, reinigings- en trainingsproducten en is gepositioneerd in het hogere segment van de markt. Greenfields produceert en levert hoogwaardige producten, gebaseerd op natuurlijke ingrediënten.
Greenfields, gevestigd in Nuenen, levert aan de Nederlandse markt en exporteert naar meer dan 25 landen. Value8 streeft ernaar het potentieel van Greenfields beter te benutten en de omzet verder op te voeren. Daarbij liggen met name kansen in de export.

Het cluster Animal Food & Care van Value8 bestaat nu uit 4 bedrijven:
–    Dog’s Stuff, hoogwaardige hondenshampoos en producten, met focus op vachtproblemen en gezondheid.
–    Dierenvreugd, een keten van dierenspeciaalzaken in de driehoek Den Haag-Utrecht-Amsterdam.
–    Greenfields, specialist in dierverzorgingsproducten.
–    Megapets.nl, webshop voor dierverzorgingsproducten, dierenvoeding en accessoires.
Doelstelling is om de onderlinge kruisbestuiving tussen deze activiteiten te stimuleren.

Voor de goede orde wordt nog gemeld dat de activiteiten van Witte Molen – die in mei 2013 voor ruim 5 miljoen euro zijn verkocht aan het Belgische Laroy Duvo – niet langer tot het cluster behoren. De beursgenoteerde vennootschap MTY (voorheen Witte Molen), waarin Value8 een belang van ruim 84 procent houdt, bevat nog wel het onroerend goed in Meeuwen en Hongarije.