Value8 neemt meerderheid in AA Circular

Mogelijke inbreng in Cumulex

Investeringsmaatschappij Value8 deelt mede dat zij een belang heeft genomen van 65 procent in AA Circular B.V., dat actief is in amovatie, sloop en recycling voor de zakelijke (bouw-)markt. Onder AA Circular valt Amovatiebedrijf Aalsmeer dat – met 45 medewerkers – al meer dan 30 jaar actief is in de amovatiemarkt. De jaaromzet bedraagt ruim 7 miljoen euro en de EBITDA marge ligt in de bandbreedte van 13 tot 17 procent.

Met het aan de beurs van Brussel genoteerde Cumulex is oriënterend gesproken over de mogelijke inbreng van het belang in AA Circular in Cumulex. Daarmee zou Cumulex, dat thans geen operationele activiteiten ontplooit, weer een actieve beursvennootschap worden. Value8 is meerderheidsaandeelhouder in Cumulex.

AA Circular verwacht dat de markt de komende jaren verder zal groeien, onder meer door vervangende nieuwbouw vanuit woningbouwcorporaties. AA Circular, dat ook actief is op het gebied van asbest- en bodemsanering, boor- en zaagwerk en containerservice, verwacht te profiteren van de duurzaamheidstrend in de bouw. Het is de ambitie van AA Circular om acquisities te plegen en middelgrote partijen aan te sluiten om daarmee commercieel en op kostenniveau synergie te realiseren.

Peter Paul de Vries:
Duurzaamheid is voor Value8 een belangrijk thema. Value8 heeft een belang in recyclingconcern Renewi. Hulpmiddelenbedrijf Kersten zet volop in op hergebruik en conformeert zich aan de ‘green deal’. De investering in AA Circular biedt de mogelijkheid om bij te dragen aan de verduurzaming van de zakelijke bouwmarkt en past daarom in onze strategie. We zien er naar uit om samen te werken met Jacco Vijfhuizen en zijn team om deze succesvolle onderneming verder uit te bouwen.

Jacco Vijfhuizen:
We zijn goed door Covid-jaar 2020 heengekomen en zijn klaar voor de volgende fase. We zochten een partner waarmee we actief willen deelnemen aan het consolidatieproces in de markt. Ofwel: gerichte acquisities doen van middelgrote branchgenoten. Met Value8 hebben we een partner die veel ervaring heeft in buy & build processen. De combinatie van onze branchekennis en relatienetwerk met de acquisitie- en financieringskennis van Value8 biedt een goede basis voor ons gezamenlijke groeiplan.

Value8 NV