Value8 neemt Proud over

Samenwerking Source-Proud onderzocht

Value8 is verheugd mededeling te kunnen doen van de acquisitie van Proud Company. Op 21 mei jl. is middels een persbericht reeds meegedeeld dat een Letter of Intent is getekend waarin de hoofdlijnen van de beoogde transactie zijn vastgelegd. Proud Company (bemiddeling van IT professionals) behaalde in 2014 een omzet van 12 miljoen euro en is goed winstgevend. Voor de komende jaren wordt een verdere groei voorzien. De acquisitie is deels in contanten en deels middels een lening voldaan. Value8 verwacht dat deze acquisitie zal bijdragen aan de winst per aandeel.

Value8, dat tevens grootaandeelhouder is in het beursgenoteerde Source Group (64%), wil in de komende periode de mogelijkheden onderzoeken van samenwerking tussen Proud Company en Source Group.

Source Group heeft een sterke klantenbasis, een internationale footprint en aanzienlijke schaal (omzet 2014: 185 miljoen euro), terwijl Proud Company goed is in plaatsingen en duidelijk hogere marges realiseert. Samenwerking tussen Source Group en Proud Company zou derhalve tot duidelijke meerwaarde voor beide ondernemingen kunnen leiden.

Over Proud Company:
Proud Company zoekt, selecteert en bemiddelt ervaren financiële, commerciële, administratieve en IT professionals voor haar klanten. Proud Payroll is specialist in het verzorgen van het tijdelijk personeel. Proud Company is winnaar van een Gouden FD Gazelle en is diverse keren genomineerd voor de High Growth Awards.