Value8 neemt vermogensbeheerder over

Verdere uitbreiding in financiële dienstverlening

Value8 NV deelt mede dat zij een meerderheidsbelang van 51 procent heeft verworven in vermogensbeheerder Today’s Vermogensbeheer en de aanbieder van beleggingsfondsen ForTomorrow. De focus van beide bedrijven ligt op betaalbare vermogensopbouw, zowel in de vorm van vermogensbeheer als via beleggingsfondsen. ForTommorrow beschikt over een vijftal beleggingsfondsen die kunnen worden gekozen ten behoeve van reguliere belegging en/of voor banksparen (box1).

De beide activiteiten hebben een vergunning van de Nederlandse Bank en de AFM. De toezichthouders hebben inmiddels hun goedkeuring gegeven voor de beide deelnames. Value8 houdt een meerderheidsbelang van 51 procent; de overige 49 procent worden gehouden door oprichter en directeur Cees Smit.

Met deze investering wil Value8 de kansen benutten in de sterk veranderende markt voor vermogensbeheer en beleggingsfondsen. Die kansen ontstaan door:

  • de zeer lage rente, en daarmee verband houdend: de toenemende vraag naar alternatieven;
  • de toenemende noodzaak om aanvullend te beleggen voor pensioen;
  • de hogere transparantie-eisen;
  • de consolidatie onder kleine vermogensbeheerders door het wegvallen van retourprovisies.

Deze investering (vermogensbeheer/beleggingsfondsen) valt bij Value8 in het cluster Dedicated Financial Services, waartoe ook IEX Group NV (o.a. IEX, Beursduivel, Eurobench, Gouden Stier, DeBeurs.nl en Beleggings Expres), AmsterdamGold (handel in edelmetalen), AmsterdamSafe (opslag van edelmetalen) en BK Group International BV(internationale groep corporate service activiteiten) behoren.