Value8 neemt winkelketen Dierenvreugd over

Value8 versterkt cluster dierenvoeding & verzorging

Value8 heeft de keten van dierspeciaalzaken Dierenvreugd overgenomen. De in 1974 opgerichte keten, die 18 winkels omvatte in de Randstad, raakte begin juli 2013 in problemen.

Value8 neemt 12 gezonde winkels over en streeft naar een winstgevende uitbouw vanaf de huidige kern. Dierenvreugd is gespecialiseerd in premium diervoeding en biedt een ruime keus in benodigdheden voor honden, katten, vissen en vogels. Het assortiment wordt gecompleteerd met accessoires en luxe artikelen. Dierenvreugd beoogt nog meer aan te sluiten op de wensen van de consument door:

•    Advies op maat
•    Scherpe prijzen en aanbiedingen
•    Nauw contact met de dierenliefhebber
•    Thuis winkelen via www.dierenvreugd.nl

Met de combinatie van fysieke winkels met advies en online bestellen kan worden ingespeeld op de veranderende behoeften van de dierenliefhebber van vandaag.

De Dierenvreugd winkels zullen worden ondergebracht in de vennootschap DVN Retail BV. Beoogd wordt dat Value8 een 75 procent belang neemt in DVN en de oprichter van Dierenvreugd een belang van 25 procent.

Value8 is sinds april 2010 actief in de diervoeding en dierverzorgingsbranche toen een minderheidsbelang werd genomen in Witte Molen NV (voer voor vogels en knaagdieren). De operationele activiteiten van Witte Molen zijn in april 2013 verkocht aan het Belgische Laroy Duvo. Value8 houdt daarnaast 100% belangen in DS Petcare (dat de verzorgingsproducten van Dog’s Stuff produceert en verkoopt) en Megapets.nl, een webshop voor diervoeding en dierbenodigdheden. Value8 ziet de dierspeciaalzaken van Dierenvreugd als een belangrijke aanvulling op het cluster ‘Diervoeding en verzorging’.