Value8 NV: beursfonds maakt nieuwe start

Splitsing en naamswijziging Exendis NV
Vanaf vandaag zal er officieel handel plaatsvinden in aandelen Value8 NV. Op 28 januari 2009 stemde de aandeelhoudersvergadering van Exendis unaniem voor de voorgestelde statutenwijziging en de wijziging van de statutaire naam van Exendis NV in Value8 N.V. Value8 zal op NYSE Euronext Amsterdam worden verhandeld onder het symbool: VALUE.

Omgekeerde splitsing (8:1) effectief per 9 februari
Tegelijkertijd zijn vanaf vandaag de aandelen gesplitst, waarbij 8 ‘oude’ aandelen worden omgewisseld in 1 nieuw aandeel. Op basis van de slotkoers van vrijdag 6 februari 2009, kan een referentiekoers worden berekend van 6,40 euro (8 x 0,80). Beleggers wordt geadviseerd om bij het inleggen van orders met de splitsing rekening te houden. Het geplaatste aandelenkapitaal bedraagt vanaf heden 239.714 aandelen. Voor bestaande aandeelhouders van Exendis zullen deze wijzigingen automatisch worden doorgevoerd. 

Met de naamswijziging en de reverse split is een belangrijk deel van de juridische herstructurering afgerond.  De naam Exendis zal blijven gebruikt worden door de op 1 juli 2008 verkochte werkmaatschappijen.

Profiel Value8 NV: focus op middelgrote groeiers
Value8 N.V. (spreek uit: valuate) is een beursgenoteerde onderneming die investeert in en diensten verleent aan kleinere en middelgrote bedrijven, voornamelijk in de Benelux en West-Europa. Value8 N.V. richt zich op succesvolle ondernemingen in lange termijn groeisectoren, waaronder gezondheidszorg, vrije tijd, milieu en internet.  De dienstverlening heeft met name betrekking op advisering en begeleiding van bedrijven bij financiering, beursgang, investor relations en/of corporate governance vraagstukken. Value8 N.V. streeft naar creatie van aandeelhouderswaarde op lange termijn en een outperformance ten opzichte van de AEX-index.