Value8 ondersteunt groeiplannen Novisource

Overname meerderheidsbelang

Value8 is verheugd mede te kunnen delen dat zij overeenstemming heeft bereikt over de overname van een meerderheidsbelang in Novisource NV. Novisource is specialist in consultants op het gebied van change management binnen de financiële sector. Daarbij biedt Novisource gespecialiseerde professionals op focusgebieden als regulatory change, information services, information security en digital transformation. Novisource boekte in 2020 een omzet van 12,6 miljoen euro en een recurring EBITDA van 1,15 miljoen euro.

Value8 verwerft een belang van 53,93 procent van de aandelen Novisource NV. Overwogen wordt een deel van dit aandelenbelang, tegen gelijke condities, door te verkopen aan Morefield NV en MKB Nedsense NV. De huidige verwachting is dat het (directe) belang van Value8 in Novisource 20 tot 25 procent zal bedragen.

Value8 is verheugd over de belangname vanwege:

• de goede organisatie en de kwaliteit van medewerkers en team
• de goede gang van zaken bij Novisource in Corona-jaar 2020
• de goede cijfers over het eerste kwartaal 2021 en de goede perspectieven voor geheel 2021
• de mogelijkheden voor add-on acquisities
• de groeimogelijkheden door het toevoegen van nieuwe activiteiten op het gebied van interim professionals (nieuwe verticals).

Het aandelenbelang wordt verworven tegen een prijs van 1,00 euro per aandeel. Vanwege een stemvolmacht kan het stemrecht op de aandelen vanaf 15 juli 2021 worden uitgeoefend. Value8 onderschrijft de strategie van Novisource en wil het bedrijf ondersteunen in het groeiproces.