Value8 rondt overname Prika Ingredients af

Value8 deelt mede dat de op 3 juli jl. bekendgemaakte transactie – de overname van 70% van Prika Ingredients – is afgerond.

Prika Ingredients ontwikkelt, produceert en verkoopt ingrediënten op kaasbasis voor de industriële markt (B2B). De ingrediënten van Prika Ingredients worden door industriële klanten gebruikt ten behoeve van onder meer snacks, koekjes, sauzen, pizza’s en maaltijden. Daarnaast levert het bedrijf kaasproducten aan de foodservice en de retail.

Het bedrijf beschikt over twee vestigingen: Prika Dairy Industry B.V. in Weert en CF-Cheesefactory GmbH in Rees (Duitsland).

Prika Ingredients streeft naar verdere schaalvergroting en een verhoging van de marge door focus op toegevoegde waarde. Samen met Value8 wordt beoogd om, via een combinatie van autonome groei en gerichte acquisities, de komende jaren aanzienlijk te groeien.

De overname van Prika Ingredients draagt duidelijk bij aan het verdienvermogen van Value8 en zal naar verwachting positief bijdragen aan de winst per aandeel.