Value8 Tech Group neemt AquaServa (waterveiligheid) over

Synergie met service activiteiten

Value8 NV maakt bekend dat haar dochteronderneming Value8 Tech Group de overname heeft afgerond van AquaServa. AquaServa is een leidende partij in Nederland op het gebied van waterveiligheid. Value8 is verheugd over de overname vanwege de goede naam die AquaServa heeft in de markt, de uitstekende dienstverlening, de eersteklas klanten, en de mogelijke synergievoordelen met de service-activiteiten van de Value8 Tech Group. De hoogwaardige activiteiten van AquaServa bieden daarnaast een interessant potentieel tot groei. AquaServa behaalde in 2014 een omzet van circa 6 miljoen euro en telde ongeveer 80 medewerkers. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen.

AquaServa: specialist in waterveiligheid sinds 1999

AquaServa is gespecialiseerd in het beheren van waterinstallaties en het oplossen van  water-gerelateerde problematiek zoals bijvoorbeeld legionella. Daarnaast biedt AquaServa oplossingen op het gebied van elektra-, gas-, lucht- en brandveiligheidsinstallaties. Tot de dienstverlening van AquaServa behoren onder meer advisering, monster-analyses, keuringen, risico-analyses en installatie-aanpassingen.De onderneming is opgericht in 1999 door drinkwaterbedrijven PWN en Oasen (voorheen Hydron). Inmiddels heeft AquaServa een landelijke dekking van gecertificeerde adviseurs, die werken volgens erkende veiligheidsnormen. Dit stelt AquaServa in staat haar klanten (onder meer zorginstellingen, woningbouwcorporaties en overheidsinstellingen) volledig te ontzorgen op het gebied van waterveiligheid.

Synergievoordelen met GNS Brinkman en Axess

AquaServa gaat onderdeel uitmaken van de Value8 Tech Group. De Value8 Tech Group focust zich – met haar deelnemingen GNS Brinkman (brand- en beveiligingssystemen) en Axess (liften) – op het bieden van veiligheids- en toegangsoplossingen en het ontzorgt bedrijven met technologische oplossingen. De Value8 Tech Group ziet aanzienlijke mogelijkheden om synergie te realiseren tussen AquaServa en de bedrijven GNS Brinkman en Axess.

Mededeling aandelenkapitaal

Voorts doet Value8 mededeling van de inkoop van 272.000 aandelen B van Value8 onder gelijktijdige uitgifte van 272.000 (niet genoteerde) aandelen A. Deze aandelen zullen onder meer worden aangewend voor de financiering van de groei van Value8. Na deze transactie zullen uitstaan: 6.999.000 gewone aandelen, onderverdeeld in 4.620.000 genoteerde aandelen B en 2.379.000 (niet genoteerde) aandelen A. Tevens staan 100.350 cumulatief preferente aandelen C uit.