Value8 vergroot belang AmsterdamGold tot 100 procent

Value8 NV is verheugd te kunnen meedelen dat overeenstemming is bereikt met TSMH, mede-aandeelhouder in AmsterdamGold, over de vergroting van het Value8 belang in AmsterdamGold tot 100 procent. Value8 hield een belang van 49,9 procent, alsmede een optie op nog eens 1,1 procent van de aandelen.

De belangrijkste elementen van deze transactie zijn:

  • Vergroting van het belang in AmsterdamGold.com BV tot 100 procent door overname van de 49 procent die worden gehouden door TSMH.
  • Vergroting van het belang tot 100 procent in AmsterdamSafe BV, opslag van edelmetaal in een beveiligde omgeving op Schiphol.
  • Verkoop van de labels The Silver Mountainen en Inkoop Edelmetaal aan Rolf van Zanten (TSMH BV).
  • Voortzetting van de organisatie van AmsterdamGold op Schiphol.

De belangname in AmsterdamGold dateert van 2011. In dat jaar vond de fusie plaats van AmsterdamGold en The Silver Mountain, waarna Value8 een belang van 49,9 procent (+optie) verkreeg. AmsterdamGold is marktleider in Nederland voor online in- en verkoop van edelmetalen en beschikt met AmsterdamSafe over een unieke locatie om goud en andere edelmetalen veilig te op te slaan.

Met deze voorgenomen transactie wordt ook een oplossing bereikt voor de impasse die op managementniveau was ontstaan. Dat betekent dat het management van AmsterdamGold wordt gevormd door Luc van Hecke (CEO) en Jeroen Kamphuis (CFO), terwijl The Silver Mountain zal worden geleid door Rolf van Zanten. Ter finalisering van de transactie moet nog aan enkele opschortende voorwaarden worden voldaan. Beoogd wordt om de transactie rond het jaareinde af te ronden.

Value8 ziet goede kansen om in de nieuwe situatie winstgevende groei te bewerkstelligen van omzet en klantenbestand, en verwacht tevens te profiteren van de door AmsterdamSafe geboden opslag.

Value8 wenst Rolf van Zanten succes met The Silver Mountain en dankt bestuurder Doede Vierstra en beheerder Job van der Have voor de constructieve rol die zij gespeeld hebben in construeren van de hierboven beschreven transactie.