Value8 vergroot belang in Ceradis tot 40%

Investering 4,2 miljoen voor groei & productontwikkeling Ceradis

Value8 deelt mede dat zij – in het kader van een vervolg-investeringsronde – haar belang in Ceradis vergroot van 25 tot circa 40 procent. Ceradis is een snelgroeiende onderneming op het gebied van milieuvriendelijke gewasbeschermingsproducten. Ceradis beschikt over een gepatenteerd formuleringsplatform om generieke beschermingsmiddelen effectiever te maken; en om actieve ingrediënten van andere industrieën agrarisch te kunnen gebruiken.

Ceradis is met haar aandeelhouders een investeringsronde van 4,2 miljoen euro overeengekomen. Het investeringsbedrag zal worden aangewend ten behoeve van groei van de organisatie en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Value8 neemt ruim de helft van het investeringsbedrag voor haar rekening. Rabo Ventures (middels RVII, dat gemanaged wordt door Anterra Capital) en management investeren tevens in deze financieringsronde. In de nieuwe situatie houden Value8 en Rabo Ventures beiden circa 40 procent en worden de overige aandelen gehouden door de oprichter en management, en de Wageningen Universiteit (WUR).

Value8 is verheugd over deze vervolginvestering en heeft het volle vertrouwen dat onder leiding van het ervaren management team (bestaande uit Aart Jan Vos, Willem Jan Meulemeesters en Wim Van der Krieken) de groei kan worden voortgezet en nadere productontwikkeling alsmede commercialisatie van de door Ceradis ontwikkelde producten succesvol zal verlopen.

De markt voor milieuvriendelijke gewasbeschermingsproducten staat zeer in de belangstelling, nu zowel door aanscherping van wet- en regelgeving als door veranderende eisen van consumenten, bestaande gewasbeschermingsmiddelen in toenemende mate worden vervangen door milieuvriendelijke alternatieven.

Extra aangewakkerd doordat conventionele beschermingsmiddelen uit hun patenten lopen, is er een duidelijke trend in de agro-chemische markt van fusies- en overnames. Veelal betreft dit grote spelers die kleinere partijen vanwege hun innovaties en productontwikkeling acquireren. Voorbeelden daarvan zijn de acquisities van Prophyta en AgraQuest door Bayer, Verenium door BASF en Agradis Biological door Monsanto.

Mede door de investeringsronde is Ceradis – met een veelbelovende portefeuille aan producten en formuleringen – uitstekend gepositioneerd om de komende jaren te profiteren van deze trends.

Peter Paul de Vries (CEO van Value8): “In 2010 hebben we ons initiële belang genomen in Ceradis. We zijn verheugd te melden dat we ons belang hebben kunnen vergroten en daarbij tevens een bijdrage kunnen leveren aan voedselveiligheid”

Aart Jan Vos (CEO van Ceradis): “Wij zijn blij met de support van onze aandeelhouders en de goede samenwerking met Wageningen Universiteit. Deze investeringsronde biedt de mogelijkheden om Ceradis verder uit te bouwen en nieuwe producten te ontwikkelen.”