Value8 vergroot belang in Games Factory Online naar 20 procent

Value8 NV, het beursgenoteerde investeringsbedrijf dat zich richt op (financiële) dienstverlening aan en investeringen in groeiende small- en midcap-ondernemingen, maakt bekend haar belang in Games Factory Online te hebben vergroot van 10 naar 20 procent.

Games Factory Online produceert en verkoopt met name online educatieve games, ook wel serious games genaamd, voor onderwijs, zorginstellingen en bedrijfsleven. Dat betreft onder meer interactieve leergames op het gebied van:

– Management, ondernemerschap en bedrijfsstrategie;
– Communicatie, taal en rekenen;
– Training van medici en verplegend personeel, en
– Psychiatrische therapie;

De belangrijkste games op deze gebieden zijn op dit moment de projectmanagement game, het ondernemersspel en de talenspellen Engels en Nederlands die op 4 december jl. succesvol werden geïntroduceerd.

Op het gebied van entertainment games beschikt GFO over een aantrekkelijke portefeuille van games waaronder Stratego Next Edition voor Nintendo DS en Rummikub voor Nintendo DS en iPhone. Daarnaast produceert en verkoopt GFO games voor reclame/marketing-doeleinden en voor de zorgsector (o.a. training voor complexe bevallingen en praktische oplossingen voor chronisch zieke kinderen).

Value8 is verheugd over de uitbreiding van het belang in GFO, vanwege de aantrekkelijke groeivooruitzichten van de sector Serious Games/Educatieve Games en de goede uitgangspositie waarover GFO beschikt. In toenemende mate zullen onderwijs, zorg en bedrijfsleven van games gebruik maken om kennis over te brengen en vaardigheden te trainen. Educatieve games zijn daarbij veelal veel leuker, effectiever èn goedkoper dan traditionele (leer-) methoden.

Met de uitbreiding van het belang in GFO komt de optie op een additioneel belang van 10 procent te vervallen. Value8 spreekt de intentie uit om GFO actief te ondersteunen bij de verdere groei en uitrol van het bedrijf.

Tenslotte deelt Value8 mede dat zij op dit moment in gesprek is over een aantal interessante investeringsproposities. Daarbij ligt de nadruk op milieuvriendelijke producten en duurzame energie. Value8 verwacht nog in 2009 een mededeling te doen met betrekking tot de verdere uitbreiding van haar portefeuille.