Value8 verkoopt belang in Buhrs

Value8 NV heeft haar belang in het Zaanse technologiebedrijf Buhrs verkocht aan IM3S, een dochterbedrijf van Hittech Group uit Uitgeest. Buhrs was sinds 2010 een deelneming van Value8 en maakte deel uit van de Value8 Tech Group. Buhrs, dat zowel in 2012 als in 2013 een omzet van 7,8 miljoen euro behaalde, ontwikkelt, produceert en verkoopt poly & paper wrapping systemen. Het betreft systemen die gebruikt worden voor het verzend-gereed maken van bedrukt materiaal zoals direct mail, tijdschriften, etc.). In de trading update van 19 mei 2014 was al aangegeven dat de strategische opties voor Buhrs werden onderzocht: “Bij Buhrs worden momenteel de strategische opties bekeken om – mogelijk in een groter verband – beter gebruik te maken van de know-how, merknaam en installed base.”. Met de verkoop van Buhrs aan Hittech wordt daaraan invulling gegeven. Value8 doet geen mededeling over de financiële details van de transactie.

Hittech Group, een groep technologiebedrijven met het hoofdkantoor in Uitgeest, is via dochter IM3S actief op het gebied van onderhoud, re-manufacturing en spare parts aan systemen ten behoeve van de verpakkingsindustrieën. IM3S onderhield reeds een zakelijke relatie met Buhrs. Met de overname van Buhrs kan Hittech zijn productenaanbod verder uitbreiden en de synergiemogelijkheden tussen beide bedrijven benutten.

Peter Paul de Vries, CEO van Value8: “Wij zijn zeer tevreden over deze transactie. Hittech is een gerenommeerd bedrijf in de sector en de combinatie van IM3S en Buhrs biedt een aanzienlijk verbeterd toekomstperspectief voor de onderneming en haar werknemers.”