Value8 verkoopt belang in Eetgemak aan Gilde Healthcare

Value8 maakt bekend dat zij haar meerderheidsbelang (87%) in Eetgemak, een vooraanstaande leverancier van (dieet-) maaltijden voor de zorg, heeft verkocht aan Gilde Healthcare. De verkoop vindt plaats tegen een waardering die licht (5 tot 10 procent) boven de boekwaarde ligt van het Eetgemak-belang in de Value8 halfjaarcijfers 2018. De closing van de transactie zal naar verwachting binnen vier weken plaatsvinden.

Eetgemak verkoopt en bereidt maaltijden, maaltijdcomponenten en dieetmaaltijden voor de zorgsector. Eetgemak speelt als leverancier van zorgmaaltijden in op de trend van meer uitbesteding. Daarnaast groeit Eetgemak in aanpalende markten, zoals biologische maaltijden voor kinderopvangbedrijven. Eetgemak behaalt met circa 180 medewerkers (fte) een omzet van ruim 28 miljoen euro en heeft vestigingen in Katwijk en Beekbergen.

Eetgemak is de afgelopen zes jaar, sinds de entree van Value8 als meerderheidsaandeelhouder, sterk gegroeid. Om extra capaciteit te creëren voor verdere groei is in 2017 een nieuw bedrijfspand gebouwd, waarin – sinds het eerste kwartaal 2018 – de activiteiten zijn samengebracht.

Voor Eetgemak breekt nu een nieuwe periode aan waarin – in samenwerking met Gilde Healthcare – een actieve buy & build strategie gevolgd gaat worden om de sterke positie van Eetgemak verder uit te breiden.

Gilde Healthcare is een gespecialiseerde Europese investeringsmaatschappij met 1 miljard euro onder beheer. Gilde Healthcare’s private equity fonds neemt deel in winstgevende Europese bedrijven (Benelux en Duitstalige landen) met focus op zorgverleners, toeleveranciers en producenten van medische producten en overige dienstverleners actief in de zorgsector. De overname van Eetgemak past uitstekend in het profiel van Gilde Healthcare.

Hugo de Bruin (Gilde Healthcare)
“Wij zijn verheugd over de overname van Eetgemak. We hebben de groei van het bedrijf de afgelopen jaren gevolgd en zijn enthousiast om dat groeipad samen met het management van Eetgemak te vervolgen. Eetgemak is een toonaangevende onderneming in dit segment en draagt bij aan een betere en efficiëntere zorg.”

Peter Paul de Vries (Value8)
“Eetgemak is gedurende 6 jaar een parel geweest in onze portefeuille. Met de verkoop wordt een zeer goed rendement gerealiseerd op het geïnvesteerde vermogen. Wij hebben met veel plezier en positieve energie samengewerkt met de uitstekende managers van Eetgemak. Wij danken hen en de partners van Eetgemak voor die goede samenwerking en zijn vol vertrouwen dat het Eetgemak met een nieuwe eersteklas aandeelhouder goed zal blijven gaan.”