Value8 verwerft 100% AmsterdamGold en AmsterdamSafe

Profijt van stijging goudprijs (2016: +14%)
In aansluiting op het persbericht van 9 december 2015 bericht Value8 NV (hierna: “Value8”) dat zij 100% van de aandelen heeft verworven van AmsterdamGold en haar dochterbedrijf AmsterdamSafe. Value8 hield een belang van 49,9 procent. Voor deze vergroting van het Value8 belang is toestemming verkregen van AFM, de in dit kader relevante toezichthouder.
Marktleider in handel én opslag edelmetaal
AmsterdamGold is marktleider in Nederland voor online in- en verkoop van edelmetalen. Bovendien beschikt AmsterdamGold met haar 100% dochter AmsterdamSafe, dat gevestigd is op een beveiligde locatie op Schiphol, over een unieke faciliteit om goud en andere edelmetalen veilig op te slaan.  Met deze combinatie biedt AmsterdamGold een sterke propositie naar de markt.
Opgaande trend goudprijs
AmsterdamGold profiteert thans van de onrust op de financiële markten en de stijgende interesse voor goud en andere edelmetalen. De goudprijs is sinds 1 januari 2016 met 14 procent gestegen tot 1209 dollar per troy ounce.
Winstgevende groei
Value8 ziet goede kansen voor winstgevende groei van AmsterdamGold, mede als gevolg van:
  • een groeiende behoefte van beleggers om in het kader van risicospreiding een gedeelte van hun vermogen in edelmetaal te investeren;
  • de ten opzichte van 2015 verbeterde marktomstandigheden en prijsontwikkeling van edelmetalen;
  • de inspanningen op het gebied van marketing en communicatie.
Luc van Hecke (CEO) blijft AmsterdamGold leiden. In relatie tot de hierboven toegelichte transactie wordt tevens meegedeeld dat de labels Inkoop Edelmetaal en The Silver Mountain zijn verkocht aan Rolf van Zanten (TSM BV).
AmsterdamGold en AmsterdamSafe vallen bij Value8 in het cluster Dedicated Financial Services, waaronder ook IEX Group NV (o.a. IEX, Beursduivel, Eurobench, Gouden Stier, DeBeurs.nl en Beleggings Expres) en BK Group International BV (internationale groep corporate service activiteiten) vallen.